teknosatu.com - Luxury home design: Interior, Furniture, Decoration, Interior, Villa, and apartments 

Contemporary Hill House by Johnston Marklee & Associates

 »   »    You are here


, September 17th, 2013. Home Design, Contemporary Hill House by Johnston Marklee & Associates.

Contemporary Hill House By Johnston Marklee &038; Associates has decorate with creative sense, evinced that chic and unique decoration can be results creative Home Design although on a simple space. This Contemporary Hill House By Johnston Marklee &038; Associates is creative plan. Additionally, attach the Home Design with a simple ornament will reduce from the overpoweringcontemporary house decoration.

Contemporary Hill House By Johnston Marklee &038; Associates has decorate with fresh concept, proves that great and striking trend can be produce fresh Home Design even though on a simple place. Using right decoration and accent surely will beautify your Home Design. The designer has set this Impressive interpreting of Contemporary Hill House By Johnston Marklee &038; Associatesinspired by retro Home Design design and Interior Designs, displaying a Impressive concept.

This unique contemporary hillside family house, located in hillside lot in Pacific Palisades, Los Angeles, California, was designed by Los Angeles-based studio Johnston Marklee & Associates. Built in lovely unique architectural design accentuating the geometry of the house, the inside of this hill house is also fascinating with clean, beautiful minimalist contemporary interior design. Living room area with spectacular views, modern kitchen and dining room, a loft-style home library and study room, and minimalist bedroom interior design. (courtesy: Johnston Marklee & AssociatesEric Staudenmaier)

Hillside Zoning: “Increasingly in Los Angeles, local hillside ordinances, building codes, coastal regulations, and design review boards have imposed restrictions on hillside construction, with the goal of preserving the profile of the natural hillside terrain by limiting building heights, location and massing. The Hill House sets a new precedent for hillside building by liberating itself from these restraints – not through evasion – but by strategically transforming these stringent criteria into a sculptural and efficient design solution, that seamlessly engages with the surrounding site. The massing of the Hill House subsequently results from two economically driven development criteria: To maximize the volume allowed by the zoning requirements; and to minimize contact with the natural terrain. Recalling Hugh Ferriss’s vision of a Manhattan skyline literally interpreting the zoning laws as building form, the Hill House adopts the maximum zoning envelope as its form. The initial envelope is shaped from a combination of property setbacks in plan and hillside height restrictions in section, and is further refined three-dimensionally according to structural criteria.”

Planning: “Within the building enclosure, individual programmatic components are assembled to fit into the fixed envelope, much like a contortionist, artfully compressing the mass of their body into unique configurations. By eroding all non-structural walls and partitions, the program flows effortlessly between three levels stacked within the exterior skin. An upper semi-private loft space and a more secluded lower bedroom suite sandwich the central public living and dining area. An open, sculptural, steel and glass stair vertically stitches the three levels together. The smooth polished interior skin is shaped and curved selectively to accentuate the geometry of the house and to accommodate storage and mechanical services.”

Apertures: “The aperture strategy results from a desire to both minimize the quantity for privacy and efficiency in terms of environmental performance, and to maximize size for views, ventilation and light. With the relationship of the site and building to the street, the conventional rear of the house in essence becomes its front with spectacular views of the canyon and ocean to the north, east, and south. Large sliding glass doors in the living area retract into concealed pockets, erasing boundaries between interior and exterior. Where windows and doors are recessed into the building volume, the exterior material membrane folds into the house to form deep sills and thresholds respectively. The recessed windows of the private rooms frame specific views to the exterior while limiting views into the house. The placement of skylights in both the flat and sloped roofs further blurs the conventional differentiation between roof and wall. Indirect light sources and unanticipated views from these openings further enhance the three-dimensional quality of the space and form.”

Materials: “To express the continuity of the building skin and minimize the conventional distinctions between roof and wall planes, an elastomeric, cementitious exterior coating material was used requiring no control joints. The embedded lavender color of the coating was sampled from the pigment of eucalyptus bark, prevalent at the site, re-enforcing the house’s connection to the site from which its form is derived. The material’s iridescent quality results in dramatic color variations with changing light conditions throughout the day. Similar to the monolithic exterior coating, the interior materials are detailed to suggest spatial continuity. Materials in varying shades of white, including polished Carrara marble, smooth Corian countertops, lacquered wood, and enameled steel seamlessly meet throughout occasionally accented by darkly stained walnut flooring and cabinets. A meadow of various native California grasses forms a blanket covering the slope surrounding the house. Highly detailed succulent plants such as aloe and agaves accent the soft grasses and reflect the crisp lines of the house.”

Structure: “The structural assembly is composed of concrete, steel, and timber. The foundation, based upon nine 35-foot deep reinforced concrete piles, is anchored into bedrock and tied together by a network of grade beams. Rising up from this foundation, inclined concrete walls project orthogonally to the grade – instead of vertically – taking on the figure of prevented fall. A braced steel frame with timber infill framing emerges out of the concrete base to form the circulation core and cantilevered overhang at the entry.”

Need more idea? look at the another Awesome Home Design ideas related with Contemporary Hill House By Johnston Marklee &038; Associates in Interior Designs topic. If you like this Home Design trend we are propose you to see the Charm Home Design below.

Gallery of Contemporary Hill House by Johnston Marklee & Associates

There are 20 high resolution photos again to check, so do not miss to see Amazing images all in Contemporary Hill House by Johnston Marklee & Associates article galleries for your next inspiration by clicking the thumbnail below.

Contemporary Hill House by Johnston Marklee & Associates : Contemporary Family Home – The Hill House (Photo 05)Contemporary Hill House by Johnston Marklee & Associates : Contemporary Family Home The Hill House (Photo 19) Minimalist Bedroom InteriorContemporary Hill House by Johnston Marklee & Associates : Contemporary Family Home – The Hill House (Photo 04)Contemporary Hill House by Johnston Marklee & Associates : Contemporary Family Home The Hill House (Photo 15) Loft Style StudyContemporary Hill House by Johnston Marklee & Associates : Contemporary Family Home – The Hill House (Photo 03)Contemporary Hill House by Johnston Marklee & Associates : Contemporary Family Home – The Hill House (Photo 06)Contemporary Hill House by Johnston Marklee & Associates : Contemporary Family Home The Hill House (Photo 13) StairsContemporary Hill House by Johnston Marklee & Associates : Contemporary Family Home The Hill House (Photo 10) Living Room Interior With Outdoor ViewsContemporary Hill House by Johnston Marklee & Associates : Contemporary Family Home – The Hill House (Photo 01)Contemporary Hill House by Johnston Marklee & Associates : Contemporary Family Home The Hill House (Photo 14) Loft Style Home LibraryContemporary Hill House by Johnston Marklee & Associates : Contemporary Family Home The Hill House (Photo 17) Home LibraryContemporary Hill House by Johnston Marklee & Associates : Contemporary Family Home The Hill House (Photo 07) Entrance HallwayContemporary Hill House by Johnston Marklee & Associates : Contemporary Family Home – The Hill House (Photo 21)Contemporary Hill House by Johnston Marklee & Associates : Contemporary Family Home The Hill House (Photo 12) Kitchen Interior AreaContemporary Hill House by Johnston Marklee & Associates : Contemporary Family Home The Hill House (Photo 16) Loft Style Home Library And StudyContemporary Hill House by Johnston Marklee & Associates : Contemporary Family Home – The Hill House (Photo 02)Contemporary Hill House by Johnston Marklee & Associates : Contemporary Family Home The Hill House (Photo 09) Dining Room InteriorContemporary Hill House by Johnston Marklee & Associates : Contemporary Family Home The Hill House (Photo 18) Loft Style Home LibraryContemporary Hill House by Johnston Marklee & Associates : Contemporary Family Home The Hill House (Photo 20) Minimalist Bedroom InteriorContemporary Hill House by Johnston Marklee & Associates : Contemporary Family Home The Hill House (Photo 08) Living Room Interior
73 / 100 by 78 users
Submit your rating here

contemporary home interior designscontemporary interior designsjohnston marklee & associatesglass wallscontemporary houseinterior designs

Categories

Recent Post

Monthly Archives



Home | About | Contact | Sitemap | Privacy Policy | Term of Service | Copyright/IP Policy
Copyright © teknosatu.com 2011 - 2016 – All Rights Reserved.

Pin It